fredag 16 augusti 2013

Trädgården sommaren 2013

På våren planterade vi två stycken vita Rododendron (Cunningham´s White) samt två stycken rosbuskar (Heidi Klum). Vi hade sedan tidigare en Heidi Klum buske. Det är verkligen en väldigt vacker och väldoftande rossort. I slutet på juli planterade vi ytterligare ett äppelträd och ett plommonträd. Äppelträdet är sorten Lobo. Ett av de äppelträd som vi hade tidigare byttes ut mot detta träd, det gamla planterades i skogen mitt emot huset. Vi planterade även en rosa pion men denna blommade inte. Det  kanske tar något år innan den börjar blomma. Vi bytte också ut Magnolian som stått planterad på framsidan till ett nytt träd då det vi hade innan inte blommat på de tre år som vi bott i huset. Det gamla "trädet" satte vi i en kruka.
 
 

 


Vi köpte fler jordgubbs- samt smultronplantor och byggde ut stenramen. Förgående år sådde vi i pallkragar men i år byggde vi drivbänkar som vi fyllde med gräsklipp och planteringsjord. Vi planterade tre stycken cocktailtomatplantor, gurka, potatis och salladslök. Tomat och gurkplantorna gav under året en riklig skörd. Plantorna gödslades under sommaren med algomin och substral. Till odlingsstegen på framsidan  köpte vi faktiskt färdiga kryddplantor. Vi planterade även rädisor, gräslök och dill i krukor.

 

Under sommaren har vi kunnat njuta av egenodlade grönsaker. Det är egentligen ett av de största nöjena med att ha trädgård.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar