torsdag 13 maj 2010

Problemet med sockellådan löst

Har äntligen fått hem sockellådan som vi hittade på Blocket. Överlycklig att vi lyckats lösa problemet med den "obeställda" sockellådan. Det är klart det blir lite merjobb nu när man måste ta bort skåpet som ska stå på sockellådan men det är det värt, för vart ska man annars ha bakplåtarna.  

Byggel del 1

Idag fick vi en första räkning på den byggel som använts, den var från 1 mars till den 1 maj och på 7000 kr. Vi hade ganska otur med elpriset eftersom detta under denna period var det högsta på länge. Vi beslöt oss emellertid för att binda elen men detta gick inte att göra förrän den 1 april vilket ledde till att vi hade så kallat tillsvidarepris under mars (80 öre/kWh). Under perioden mellan 1 mars till 1 maj har man förbrukat 5000 kWh genom att använda byggfläktar och avfuktare. Det fasta elpriset (1-årsavtal) blev för oss 56,90 öre/kWh vilket än så länge väldigt marginellt skiljer sig från det rörliga.

I Eksjöhus kalkyl har man räknat med cirka 12 000 kr för byggel men eftersom anslutningsavgiften är 4 000 kr och vi redan fått en elräkning på  7000 kr så kommer vår kostnad för byggel att överstiga den kalkylerade.