torsdag 15 april 2010

Kakel/klinkers


Efter mycket möda och besvär är vi äntligen färdiga med vårt kakel/klinkers och tapet val. Våra val visas i bilderna ovan varav det även framgår vilka rum det avser.

Till det lilla badrummet valde vi Fragma Grafito som ska gå som en 90 gradig pelare i duschen. Denna stavmosaik är i lite olika färger av grå vilket gör att det blir lite mer liv i badrummet, eftersom de klinkers som vi valt till golvet (York) är enfärgade i mörkgrått.

Valet till hallen var inte så svårt eftersom vi ville ha stora mörka klinkers med lite skiffer i. Detta för att smuts inte ska synas samtidigt som skimret i plattan förstärks av spotlightsen. Plattorna (Tekno) är dessutom sågade med metoden rettif, vilket gör att man kan använda sig av minimala fogar.

Plattan Young Antracite som kommer från Höganäs kakel är väldigt lik plattan Xilo från Konradssons Kakel. En fördel är dock att den förstnämnda är tre gånger billigare. Vi tycker att denna platta tar upp färgen i såväl bänkskiva som tapet. Eftersom den är mörk är den även lättare att hålla ren än en ljus platta och ger en kontrast till den vita skåpsinredningen. Vi valde Young Antracite golvplatta då denna är matt och därför i en lite annorlunda nyans än väggplattan i samma serie.