torsdag 7 april 2011

Äntligen vår

Skönt att våren äntligen är här för det får man väl säga att den är när temperaturerna letar sig över 10 grader. Nu kan man låta planteringarna i krukorna stå ute över natten och snart är det dax att plantera ut det man förodlat inomhus.

I och med våren så börjar det forsatta arbetet med tomten.Vi har tidigare fått hjälp med grovplaneringen genom att man schaktat ut för de gångar vi ska ha och häromdagen grävde vi själva ur på den plats där det är tänkt att vi ska ha en uteplats i sten. Vi har också mätt hur mycket matjord vi kommer att behöva. Då grannarnas tomt ligger mycket högre än vår och de valt att knappt har någon lutning alls innebär det att vi måste höja vår tomt ganska rejält. I genomsnitt med ca 10 cm, på vissa ställen upp mot 15 cm medan det på andra ställen räcker med 5 cm. Vi behöver även mer bärlager till gångarna. Vår tanke är att vi ska lägga sten själva men vi kommer antagligen att vänta med garageuppfarten tills nästa år då plattan till garaget först och främst måste gjutas.

Vi kommer att börja med stenläggningen eftersom det enligt många är lättare att på så sätt få rätt lutning på tomten istället för att plantera gräset först. Vi funderar på om vi eventuellt ska så gräs på baksidan av tomten och rulla ut färdigt gräs på framsidan av tomten. Altanen på baksidan är det projekt som står på tur efter stenläggning och anläggning av gräsmatta.
1 kommentar: