söndag 6 juni 2010

Allting stämmer hittills

När man gör en massa val i samband med att man ska bygga hus är det svårt att föreställa sig det färdiga resultatet. Vi placerade vårt hus med baksidan i nordvästligt läge och framsidan i sydostligt läge bland annat för att detta passar bäst på vår tomt. När man nu ser hur skuggorna ter sig så känns valet helt perfekt. På framsidan har man sol från tidig morgon fram till ganska sent på eftermiddagen och på baksidan har man sol på eftermiddagen men också en viss skugga som vinkeln ger. Man vill för barnen skull ha en viss skuggad del, därtill är det trevligare att sitta och äta i skuggan istället för i en gassande sol. Genom att baksidan ligger nordvästligt så blir inte heller sovrummen samt vardagsrummet så varma efter som solen aldrig ligger på åt detta håll. I och för sig blir det inte heller jätte varmt i köket och tvättstugan som ligger i sydostlig riktning, eftersom taket ovanför burspråket går ut en bit och därför hindrar solen att skina rätt in. Placeringen av huset gör även att baksidan är mer insynsskyddad.

Vi hade tur när vi valde tomt, vi var de som först fick välja mellan sex olika tomter. Vi tog den näst största (skillnaden med den största är några få kvadratmeter), vilket även var den tomt som låg längst bort från den lite mer trafikerade huvudgatan. Vi hade också tur att vi väntade med att köpa tomt eftersom de tomter som kommunen tidigare sålde på samma område endast är 650 kvadratmeter, närmare 250 kvadratmeter mindre än vår tomt men till samma pris.

Utsikten från vårt kök/tvättstuga/kontor är helt underbar. Man ser rakt in i skogen som kantas av en cykelväg. Skogen kan ibland nästan vara finare än havet. Den förändras med varje årstid och man vet aldrig vad den döljer. En liten bit från vårt hus håller dessutom kommunen på att anlägga en liten park samt en lekplats. Ser ut att bli jättefint. Fördelen med att flytta till ett helt nybyggt område är att det finns en massa barnfamiljer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar