fredag 16 april 2010

Tapeter
Det finns en hel del nyanser av vitt. Saker som är fabriksmålade målas oftast i standardfärgen S 0502-Y, bland annat fönsterkarmar och dörrar. Den är inte helt kritvit utan mer äggskalsvit. Den är varmare och har mer gult i sig än exempelvis 0500-N. Problemet när man väljer en vit färg är att den inte ska se för vit ut då den får detaljer i S 0502-Y att verka gulare medan om man väljer en för "gul" färg får ett intryck av att den är smutsig. Det är verkligen svårt att välja just vita tapeter men efter att ha jämfört; Boråstapeter Plain 7380 och 7501, Duro 712-30, ECO Artist 5634 och Boråstapeter Borosan 37833, valde vi Boråstapeter Plain 7380. De är inte helt kritvita men inte heller så beiga som en del av de andra tapeterna. I de rum där det finns fler detaljer i S 0502-Y (exempelvis köket) har vi dessutom medvetet valt andra färger.
 
Alla tapeter är Easy up och samtliga tapeter förutom ECO White är tvättbara. Tapeternas färg är emellertid lite missvisande, de är något ljusare i verkligheten.

Till köket valde vi en ljus sandfärgad tapet ur ECOs nya kollektion; Sand. Denna färg passar väldigt bra till allt det vita i köket och "lyfter" den vita färgen. Tapeten har lite "sandig" struktur och är inte helt slät, vilket ger ett varmare intryck.

Till vardagsrummet valde vi en fondvägg, en tapet ur ECO Whites nya kollektion av vita tapeter. Tapeten har diskreta maskrosor som målats i vitt på en lite skimrande vit tapet. Tanken är att man ska kunna kombinera vilka färger man vill och därav det ganska så neutrala tapetvalet.

I vårt sovrum ville vi skapa en varm känsla samtidigt som vi bara var tvungna att välja Boråstapeters Etage 2822 någonstans i huset. ECO Sand 3805 är något mörkare än ECO Sand 3804 som vi valt till köket men den passar bättre till fondväggen i sovrummet än den sistnämnda.

Till samtliga mindre sovrum har vi valt Boråstapeter Plain 7380. Eftersom dessa rum inte är så stora så är det fördelaktigare att välja en ljus färg. Vi funderar emellertid på att senare välja Wall Stickers eller eventuellt måla någon fondvägg, för att göra rummen lite roligare.

Hallen var det rum som det kanske var svårast att välja tapet till. Vi ville inte ha någon mörk tapet eftersom de klinkers vi valt är mörkgrå samtidigt ville vi inte ha en helt vit strukturlös tapet eftersom detta är lite tråkigt och intetsägande. Vi valde därför ECO Lines 5009 som är något skimmer samt linjer i, ganska diskret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar