måndag 26 april 2010

Köket utan sockellåda

Idag ringde snickarna och sa att de hade fått upp vårt kök. Lite snopet eftersom vi sagt att vi ville vara med. Vi ville försäkra oss om att de satte upp rätt handtag. När vi la upp alla produkter på vår blogg upptäckte vi att man på HTH hade lagt in fel handtag i vår beställning. Eksjöhus åtgärdade detta genom att beställa en helt ny uppsättning handtag dvs. de vi verkligen valt. Följden blev att de inte var säkra på om vi skulle få två uppsättningar handtag, bara de gamla (de nyare i en senare leverans) eller endast de nya handtagen. Skönt att vi i tid upptäckte felet annars hade de borrat för ett hantag på 19,2 cm som sedan skulle ersatts med det vi valde på 22,4 cm.

Det var tur att snickarna i alla fall ringde innan de satte upp några handtag, jag menar handtagen som ska sitta i lådorna kan bara sitta vertikalt och de kunde satt upp dessa utan att fråga oss. Vi åkte ut till huset för att se så att HTH skickat rätt handtag, vilket de gjort, men istället upptäckte vi att man i beställningen missat vår sockellåda som skulle sitta under skåpet med den inbyggda ugnen. Ett tips till alla som köper HTH kök via sin husleverantör är att verkligen sitta med den slutliga beställningen och kryssa för varje produkt i deras katalog så att de inte missar något. Och för säkerhets skull kolla så att det är rätt handtag i beställningen. Det är lätt både för dem och er att göra fel eftersom handtagen i nästan heter likadant; W773 527 och W773 120.    

Passade på att ta lite bilder på köket. Det kommer bli ännu finare när handtagen är ditsatta men man fick en känsla för hur det kommer se ut när det är färdigt. Vi får se hur vi ska göra med sockellådan eftersom det tar två veckor för HTH att få hem en sådan samtidigt som man måste ta bort skåpet för att sätta dit den.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Kul o hitta er blogg! Vi bygger oxå ett Lyckan, fast ett funkis med vinkel, en del är ju lika så det ska bli kul o följa er:)

    // Lovis

    SvaraRadera
  2. Ska följa er blogg med. Alltid spännande att läsa om någon som bygger Eksjöhus.

    SvaraRadera