fredag 16 juli 2010

På gång...

Äntligen har firman som ska lägga klinkers och sätta kakel varit och limmat "plastmattorna" på plats. Någon gång nästa ska de komma och börja sitt arbete med de bägge toaletterna, hallen, köket och tvättstugan. Det är verkligen svårt att bygga hus i semestertider eftersom de flesta hantverkare verkar vara på semester. Vi har hittills lagt golv och satt golvlister i alla rum förutom vårt sovrum samt vardagsrummet. Det blev jättefint!Vi  har därefter täckt samtliga lagda golv med papp samt gamla mattor. 



Efter planering om hur vårt nätverk skulle se ut med funktion och kontakter har vi dragit samtliga kablar. Då vi drog dubbla kablar till nästa alla rum så krävdes det att en av oss "matade" kabel medan den andre drog. Därefter har samtliga dubbla nätverksuttag kontakterats och vi försöker nu hitta en lösning till de rum där vi förutom nätverkskabel även dragit koaxialkabel. Det finns uttag vari man ska kunna ansluta såväl antenn- som nätverkskabel men då är det för två nätverksuttag och vi vill ha uttag med ett nätverksuttag samt ett antennuttag. Det ser ut som att den enda lösningen på detta är i fall vi själva konstruera ett uttag. Vad det gäller parabolen måste man ha en "switch" vari man kopplar de tre koaxialkablarna från switchen går sedan en kabel till parabolen och en till antennen. 



En annan diskmaskin

Vi hade tidigare bestämt oss för att köpa en Bosch diskmaskin SMU50E18SK men då vi hittat en annan diskmaskin (Bosch men SMU50M05SK) så ändrade vi oss. Skillnaden mellan de bägge maskinerna är att den senare har tre olika lägen för korgen som finns i maskinen, vilket gör det lättare att diska exempelvis grytor och liknande. Dessutom har den Aqua Sensor som är en infraröd stråle som undersöker sköljvattnet för att hitta minsta spår av smuts, fiber, kalcium och diskmedel. Maskinen lägger vid behov automatiskt till extra sköljning. En annan fördel är att ljudnivån 4 db lägre.